23 Aralık 2024, Pazartesi

Cargill inovasyonu Türkiye'de yapacak

Cargill inovasyonu Türkiye'de yapacak
Cargill, 2020’de INFUSE™ ile Avrupa’dan başladığı inovasyon yolculuğunda rotayı Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesine çevirdi. Sağlıklı ve yenilikçi gıda çözümleri için Türkiye’de yatırıma devam eden Cargill’in Bursa Orhangazi’de hayata geçirdiği yüksek teknolojili Uygulama Merkezi ve içerik harmanlama tesisi, Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu ve Afrika’daki müşterilerinin yenilikçi ürünleri geliştirme ve piyasaya sürmelerine hız katacak bölgesel bir araştırma sahası olacak

Cargill Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’yı içine alan META bölgesindeki süt ürünleri üreticilerinin tüketicilerin değişen beklentilerine daha hızlı ve etkin şekilde yanıt vermelerini sağlamak üzere, Bursa Orhangazi’de yüksek teknolojiye sahip INFUSE™ Uygulama Merkezi ve içerik harmanlama tesisi yatırımını hayata geçirdi. Bölgesel bir inovasyon merkezi olarak çalışacak Cargill’in INFUSE™ hizmetini yaygınlaştırmak üzere kurduğu tesis, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’daki süt ürünleri üreticilerine teknik destek ve ürün geliştirme imkânı sağlayarak çözüm ortaklığı yapacak.

İlk olarak 2020 yılında Avrupa'da tanıtılan INFUSE™, tüketicilerin dengeli, bitkisel kaynaklı ve temiz etiketli yeni ürün taleplerini karşılayan içerik çözümleri sunuyor. INFUSE™, aynı zamanda ürün geliştirme süreçlerini hızlandıran çözümleriyle yenilikleri pazara daha hızlı sunma imkânı da sağlıyor.

İthal ürünlere yerli alternatif

Bursa Orhangazi’de yer alan merkez, günümüzün tüketici trendleri olan kalorisi ve yağı azaltılmış, lif ve protein açısından zengin ve bitki bazlı ürünlere yönelik çözümler sunabilecek. Bu gelişen trendlerin yanı sıra, Cargill bölgedeki süt ürünleri üreticilerinin daha nitelikli ve trendlere uygun ürünleri daha uygun fiyatlı ve daha hızlı bir şekilde pazara sunabilmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Yine INFUSE™ Uygulama merkezi, süt ürünleri üreticilerine kolayca uygulanan karışımlar sunarak, tedarik zincirinden kaynaklanan zorluklarını gidermeyi ve ithal reçetelerin yerelleştirilmesi gibi konularda da destek sağlamayı hedefliyor. INFUSE™ Uygulama Merkezi’nin içinde yer alan tam ölçekli süt işleme üretim hatlarını birebir kopyalayan üretim hatlarına sahip pilot tesisleri, Cargill içeriklerinin temin edilmesine ve uygulama uzmanlarının içerik çözümlerini çok hızlı şekilde ve gerçek üretim koşullarında test etmesine imkân sağlıyor.

Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Ürün Yönetimi ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Cem Beysel, merkezin bölgesel bir inovasyon sahası olarak hizmet vereceğini söyledi.

Beysel, “Cargill olarak uzun yıllardır hem Türkiye’de hem de Orta Doğu ve Afrika’da gıda ve içecek üreticilerini sürekli genişleyen ürün ve hizmetlerimizle desteklemeye gayret ediyoruz. Orhangazi’de yatırımını gerçekleştirdiğimiz söz konusu tesisimizde, müşterilerimize kendi Ar-Ge merkezleri gibi hizmet vereceğiz. Uygulama Merkezi, üreticilere kıvam verici karışımlar sunuyor. Tüketicilerin beklentilerine uygun olarak gıdaların akışkanlığını, ağızda bıraktığı tadın dokulu veya pürüzsüz olmasını sağlamak amacıyla çok düşük miktarlarda kullanılan karışımlar, müşterilerimizin ürünlerine özgü nitelikli ürün ihtiyaçlarını karşılarken maliyet ve hız avantajı sağlıyor” diye ekledi.

Beysel, “Öncelikle her bir müşterimizin ihtiyaçlarını anlayarak başlıyoruz, ardından teknik uzmanlığımızı doğru içerik çözümü ve orana ulaşmak için kullanıyoruz” dedi. “Reçetelerin geliştirilmesi ve inovasyon kavramlarının merkezinde yer alan INFUSE™, Cargill olarak müşterilerimizin başarılı olmasına nasıl yardımcı olduğumuzun, bu amaçla geliştirdiğimiz çalışma modelimizin en güzel örneğini temsil ediyor.

İhtiyaca en uygun çözümler

INFUSE™, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki müşteri odaklı yaklaşımını 3 temel ilke etrafında inşa ediyor; trendlere uygun çözümler sağlamaya yönelik sarsılmaz dikkat ve özen, pazara hız verme kararlılığı ve her bir müşterimizin benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla müşteriye özel olarak hazırlanmış içerik çözümleri sağlayabilmek üzere derin teknik uzmanlığa ve kaynaklara erişim kabiliyeti.”

Halihazırda alet çantasında bulunan 300’den fazla bileşenle prototiplerin hızlıca geliştirilip, teslim ve optimize edilebileceğini, bu sayede pazara girme süresinin önemli ölçüde kısalacağını söyleyen Beysel, “Günümüzün karmaşık reçete zorlukları göz önüne alındığında, sorunları tek bir bileşenle çözme günleri geride kaldı. Bileşenlerin birlikte nasıl çalıştığını ve en uygun çözümlerin nasıl oluşturulacağını biliyoruz. Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’yı içine alan META bölgesinde üreticiler, tüketicilerin tercihlerine ve lezzet arayışına uygun inovatif ürünlere ihtiyaç duyuyor. Diğer taraftan özellikle vegan süt ve süt ürünleri gibi yeni nesil ürünlerin üreticileri, ithal reçetelerin yerelleştirilmesi ve yerelde üretilmesi konusunda da çözüm arayışı içinde. Uygulama Merkezimiz sayesinde ihtiyaçlara en uygun çözümlerin mümkün olan en kısa sürede geliştirilmesi ve sunulmasına destek vereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

captcha