02 Eylül 2026, Çarşamba

Tarımda kadınların fikirleri büyüyor

Tarımda kadınların fikirleri büyüyor
Nestlé Kahvaltılık Gevrekler ve Migros iş birliğiyle yürütülen Tam Tahıl Tam Destek Projesi, ikinci döneminde de tarım ve gıda alanında yenilikçi fikirler geliştiren kadın girişimcileri odağına alıyor. Program kapsamında seçilecek üç girişim, toplam 800 bin TL hibe desteğinin yanı sıra eğitim, mentorluk ve profesyonel iş ağı fırsatlarından yararlanacak.

İlk dönemde 1.000’e yakın kadına ulaştı

Tarım ve girişimcilik alanında kadınların üretim ve iş geliştirme süreçlerindeki rolünü güçlendirmeyi amaçlayan Tam Tahıl Tam Destek, yeni döneminde de başvurulara kapılarını açtı.

Nestlé Kahvaltılık Gevrekler ve Migros iş birliğiyle hayata geçirilen proje, tarım ve gıda sektöründe fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadın girişimcilere kapsamlı bir gelişim programı sunuyor. İlk yılında 1.000’e yakın kadın girişimciyi bir araya getiren program kapsamında katılımcılar, iş fikirlerini farklı başlıklarda geliştirme imkânı buldu.

Markalaşma, dijital pazarlama, tasarım odaklı düşünme, iyi tarım uygulamaları, üretim ve kalite süreçleri ile ürünlerin tüketiciyle buluşmasına yönelik çalışmalar, ilk dönem eğitim programının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.

Programın sonunda düzenlenen fikir maratonunda öne çıkan üç girişim hibe desteği almaya hak kazanırken, girişimciler üç aylık mentorluk süreciyle iş modellerini geliştirme ve projelerini daha ileri bir noktaya taşıma fırsatı elde etti.

Yeni dönemde odakta yeni fikirler var

Tam Tahıl Tam Destek’in ikinci döneminde de tarım ve gıda alanında katma değer yaratabilecek girişim fikirleri desteklenecek. Katılımcılar; girişimcilik eğitimleri, uzman mentorlukları ve fikir maratonu gibi farklı aşamalardan geçerek projelerini geliştirecek.

Program sonunda seçilecek üç girişim, toplam 800 bin TL tutarındaki hibe desteğinin sahibi olacak. Hibe desteğinin yanı sıra katılımcılar, profesyonellerden oluşan bir iş ağına dahil olarak yeni bağlantılar kurma ve olası iş birliklerini değerlendirme fırsatı yakalayacak.

“Kadınlar dönüşümün öncüleri”

Nestlé Kahvaltılık Gevrekler Genel Müdürü Esra Ateş, projenin ilk yılında kadın girişimcilerin ortaya koyduğu fikirlerin tarım ve gıda sektörünün geleceği açısından önemli bir potansiyel taşıdığını belirtti.

Ateş, ilk dönemde gerçekleştirilen eğitim ve mentorluk çalışmalarının yanı sıra fikir maratonunda ortaya çıkan projelerin kendileri için yol gösterici olduğunu ifade ederek, ikinci dönemde de kadın girişimcilerin gelişim yolculuklarına katkı sunmayı sürdüreceklerini söyledi. Ateş, kadınların tarım ve gıda sektöründeki dönüşümün öncü aktörleri arasında yer aldığına inandıklarını vurguladı.

“Sürdürülebilir geleceğe katkı sunuyor”

Migros FMCG Gıda Pazarlama Direktörü Caner Yaman ise şirket olarak yerel üretim, sürdürülebilir tarım ve kadın emeğini destekleyen çalışmalara önem verdiklerini belirtti.

Tam Tahıl Tam Destek’in ikinci yılında da kadın girişimcilerin yenilikçi fikirlerini geliştirmelerine katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Yaman, eğitim ve mentorluk çalışmalarının yanı sıra profesyonel iş ağına erişimin girişimciler için önemli bir değer oluşturduğunu dile getirdi.

Yaman, tarımın ve kadın girişimcilerin geleceğini güçlendirmeye yönelik projenin, sürdürülebilir bir gelecek hedefi açısından da anlamlı bir adım olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

captcha