Kılıçlar 5 milyonluk teknoloji yatırımıyla büyümesini sürdürüyor

Kılıçlar 5 milyonluk teknoloji yatırımıyla büyümesini sürdürüyor
Hem çok oyunculu iç pazarda hem de güçlü küresel rakiplerin bulunduğu dış pazarda yaptığı yeni yatırımlarla büyümesini sürdüren Kılıçlar, yaklaşık 5 milyonluk teknoloji yatırımıyla ürün standardını ve üretim kapasitesini güçlendiriyor. Kılıçlar Genel Müdürü Hüseyin Kılıç, günümüzün rekabetçi ortamında hızla gelişip büyüyen işletmelerin, genellikle araştırma ve geliştirmeye önem veren yenilikçi işletmeler olduğunun altını çizerek, üretim alanlarını teknolojik olarak daha donanımlı hale getirmek için sürekli yatırım yaptıklarını dile getiriyor.

Hem çok oyunculu iç pazarda hem de güçlü küresel rakiplerin bulunduğu dış pazarda yaptığı yeni yatırımlarla büyümesini sürdüren Kılıçlar, 1988 yılından bu yana 5 bin metrekarelik alanda kurulu Sultanbeyli’deki fabrikasında üretimini sürdürüyor. Çatal, kaşık, bıçak üretiminin yanı sıra masaları süsleyen ve serviste kullanılan tamamlayıcı aksesuarların da üretimini yapan firma, güncel yenilikleri takip ederek ürün gamını sürekli geliştiriyor. Kılıçlar Genel Müdürü Hüseyin Kılıç, günümüzün rekabetçi ortamında hızla gelişip büyüyen işletmelerin, genellikle araştırma ve geliştirmeye önem veren yenilikçi işletmeler olduğunun altını çizerek, üretim alanlarını teknolojik olarak daha donanımlı hale getirmek için sürekli yatırım yaptıklarını dile getiriyor. Hüseyin Kılıç, “Fabrikamız içerisinde kurduğumuz robot sistemi ile bir seferde kaşık ya da çatalın ağız ve sap kısmını birlikte basarak üretebiliyoruz. Bu da kapasitemizin yüzde 50 oranında artması demek. Üretim kapasitemizi ve ürün kalitemizi artırmak için teknolojik yatırımlarımızı sürdürüyoruz” diyor.

Zengin ürün gamı, güçlü stok kapasitesi

Pandemi süreci elbette pek çok sektörü etkisi altına aldı. Bu süreçte sadece 1,5 aylık ara vererek üretimine devam eden Kılıçlar, zincir marketlere yaptığı üretim ile bu süreci olumlu olarak atlatan firmalardan biri. Endüstriyel sektörün dışında Carrefour, Şok, Mudo, A101, Metro Türkiye gibi firmalarla devamlı çalıştıklarını anlatan Hüseyin Kılıç, Ege, Antalya, Alanya gibi horeca sektörünün gelişmiş olduğu bölgelerde çatal, kaşık, masaüstü paslanmaz ekipmanlarda güçlü bir tedarikçi olduklarını belirtiyor. Pandemi süreci sonrası şu an tam kapasite çalıştıklarını söyleyen Hüseyin Kılıç, 2000`in üzerinde satış kanalıyla üretimlerini bütün Türkiye’ye ve dünyaya ulaştırdıklarını ifade ediyor. Kılıç, “Fiyat ve kalite yönüyle iyi bir alternatif olan ürünlerimiz her kesimden alıcıya cevap veriyor. Üretimimizde AISI 304 kalite, 18/10 Cr/Ni alaşımlı paslanmaz çeliği kullanıyoruz ve çok geniş bir ürün yelpazemiz var. Kendimize has yeni tasarımlar ve niş ürünlerle bu yelpazeyi daha da genişleterek pazar payımızı hızla geliştiriyoruz. Horeca sektöründeki ürünlerimiz daha zengin bir yapıya sahip. Sadece otel ve restoranlar için en az 20-25 tane ev tüketicisinden farklı modelimiz var. Kaşık, çatalın yanı sıra balık çatalı, bıçağı, peynir çatalı, bıçağı, tereyağı bıçağı, dondurma kaşığı, karides çatalı, salata servis grubu, kokteyl kaşığı gibi çok farklı ürünler üretiyoruz. Bu zengin ürün gamımızla birlikte stoklarımız da güçlüdür” diyor.

Hedef, günde 24 bin adet çatal, kaşık üretmek

“Türkiye’de dışarıda yemek yiyen ve sosyalleşen kişi sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle çalışan kişiler dışarıda yemeyi tercih ediyor ya da iş çıkışlarında sosyalleşmek için mekanlarda vakit geçiriyorlar. Her yaz mutlaka tatile gidiyorlar. Dolayısıyla hizmet sektörü de çok gelişti. Biz de Kılıçlar olarak iyi bir yere geldik” diyen Kılıç, pandemi sürecinde pek çok firma gibi kendilerinin de zorlandığını belirtiyor. Yine de fabrikadaki teknolojiyi artırarak, yurtdışından gelişmiş makineler getirerek üretimlerini güçlendirdiklerini, rekabet güçlerini artırdıklarını ve kalifiye elemanları daha da kalifiye hale getirdiklerinin altını çiziyor. Hüseyin Kılıç, “Dünya çapında lider otomasyon uzmanlarından birisi olan Kuka’nın üretim süreçlerimizi kalıcı bir şekilde otomatik hale getirebileceğimiz gelişmiş robotu sayesinde polisaj alanında bize çok büyük faydaları oldu. Yaklaşık 5 milyonluk teknoloji yatırımımızda ürün standardımızı ve üretim kapasitemiz çok yükseldi. Yenilenmek için yatırım yapmamız gerekiyor. Yoksa rekabet edemezsiniz. Hedefimiz, bu yeni makine sistemi ve robotumuzla günlük 24 bin tane adet kaşık, çatal üretimi…” diyor. Bu yıl ihracat konusunda da önemli adımlar attıklarını anlatan Hüseyin Kılıç, “İhracat bizde yeni yeni başladı bu yıl. Almanya, Türki Cumhuriyetler, Balkanlardaki hemen hemen tüm ülkeler, Katar, Rusya gibi ülkelere ihracatımız var” diyor.

www.kiliclar.net

Yorum Yaz

captcha