12 Temmuz 2025, Cumartesi

The Candy Shop Moda; Orijinal konseptiyle yepyeni bir deneyim

The Candy Shop Moda; Orijinal konseptiyle yepyeni bir deneyim
Moda’da hizmet sunan The Candy Shop Moda sürprizli konseptiyle konuklarını şaşırtıyor. Ön tarafı şeker dükkanı olarak hizmet veren mekanın iç kısmında yer alan dolap kapıdan geçtiğinizde özel dekorasyonuyla keyifli bir restorana giriş yapıyorsunuz. Şef Kaan Arığ tarafından oluşturulan bu konseptin amacı konuklarını şaşırtarak mutlu etmek.

The Candy Shop Moda, Alice Harikalar Diyarı’nda hissi veren bir konsept ile Moda’yı tanıştıran mekan olarak sektöre giriş yaptı. Ön tarafı şeker dükkanı olarak dizayn edilen bu mekanın iç kısmında yer alan dolap kapıdan geçtiğinizde büyük bir ağacın dekorasyonunun temelini oluşturduğu keyifli bir restorana giriş yapıyorsunuz. Mekan, Şef Kaan Arığ ve Ece Eylül Özmen tarafından işletiliyor. Şeker dükkanında özellikle kahvelere eşlik eden ve günlük olarak hazırlanan tatlılar yer alırken restoran kısmında Avrupa mutfakları ve Anadolu mutfağından füzyon lezzetler mönüyü oluşturuyor. Farklılıkları seven, sürprizlere açık ve lezzetin peşinde olan konuklara mutluluk vadeden bu mekanın şeker dükkanı kısmı sabah 09.00’da açılıyor. Restoran kısmıise 12.00’da hizmet vermeye başlıyor.Hafta içi 23.00 hafta sonu ise 00.00’da iki dükkan da kapanıyor. Tüm alanlarında toplamda yaklaşık 40 kişi ağırlayabilen mekan haftanın her günü açık. Konseptin temelleri Kaan Arığ’ın çocukluğuna dayanıyor. Arığ, “Farklı dünyaların kapılarını açan kitaplar okudum, filmler seyrettim çocukluğumdan beri. Bu konsepti oluştururken de aynı heyecanı yine yaşamak, gelen konuklarımızın da birkaç saatliğine de olsa farklı bir dünyaya gelmiş hissi yaşayarak sorunlarını unutmalarını istedim. Konuklarımızı ters köşe yaparak onlara mutluluk vaat ediyoruz” diyerek anlatıyor konsepti. Mönünün füzyon kurgulanmasında Arığ’ın annesinin İngiliz babasının ise Diyarbakırlı olması önemli nedenler arasında. Zira Arığ çocukluğunu Diyarbakır’da geçirmiş ama mesleğe İngiltere’de başlayıp yaklaşık 18 yıl orada sürdürmüş. Arığ mutfağa giriş hikayesini şöyle anlatıyor: “Annem şef olduğu için çocukluğumdan beri mutfakla iç içeydim. Liseden sonra bu meslekte ilerlemek istediğime karar verip İngiltere’ye eğitim almaya gittim. Çocukluğum Diyarbakır ve Ankara’da geçti. Annem 14 yıl Diyarbakır’da yaşadı dolayısıyla çok eskiden beri bizim evde füzyon mutfak yapılıyordu. Ben de İngiltere’de eğitim alırken birçok milletten şefle çalışma imkanı buldum. Birçok mutfağı da bu şekilde deneyimleme imkanı yakaladım. Türkiye’ye döndüğümde de başta 10 Karaköy’de ardında da Fireroom’da çalıştım. Şef Hazer Amani ile çok keyifli bir çalışma sürecinin ardından aklımda yıllardır olan konsepti hayata geçirmek için oradan ayrıldım.”

Mönüde füzyon mutfak ön planda

Şu anda 25 kalem ürünle konuklarını ağırlayan restoran tarafında tazelik ve mevsimsel öğeler önemlikriterleri oluşturuyor. Bunun yanında Uzak Doğu’nun tempurası ciğerle birleştirilerek bir ciğer tabağı oluşturulmuş. Burger’larıyla iddialı olan mekanda beş farklı seçenek bulunuyor. Bu kalemde yer alan Kanuni Burger içerisindeki pastırmayla konukların dikkatini çekmeyi başarmış. Siyah sarımsak sosuyla sunulan Mac Cheese Burger da farklı bir alternatif yaratıyor. İzmir Karşıyaka’dan gelen midye, çektirilmiş şarap sosuyla ve Doğu mutfağından baharatlarla hazırlanan kremalı bir sos ile sunuluyor. Arığ mönüde mor patates kızartması olduğunu söyleyerek, “Bu rengi şalgamla veriyorum. Şalgam patatese hem bir tat ve az bir ekşilik veriyor. Onun dışında mönüde haşlama içli köfte, kızartma içli köfte ve etli ekmek gibi Mardin lezzetlerinden oluşan Mardin tabağımız var. Tatlı kısmına ise ilk olarak annemin hep yaptığı ve benimde çok sevdiğim bir lezzet olduğu için hurmalı keki ekledim. Beyaz çikolata ve Meksika biberiyle servis ediyoruz. Fırına girmeden hazırladığımız gizemli bahçe adında bir cheese cake’imiz var. Hem lezzeti hem de görseli çok özel olduğu için çok beğenildi. Malzemeleri çikolatadan hazırlattığım saksının içine dolduruyoruz” diyor. Mekan ürün tedarikini çoğunlukla bölgede güvendiği esnaftan yapıyor.Baharatlar Gaziantep ve Diyarbakır’dan geliyor. Şu anda ekmek ve makarna dışarıdan tedarik ediliyor ancak Arığ ileride tüm kalemleri mutfakta hazırlayacaklarını ifade ediyor.

İki dükkan hem çok bağlantılı aynı zamanda da o kadar ayrı”

Mekanın giriş kısmında yer alan şeker dükkanıyla Ece Eylül Özmen ilgileniyor. Yola ilk başta kavanoz ve şekerler ile başladıklarını ifade eden Özmen, “Şu anda çok çeşitli kahvelerimiz, el yapımı çikolatalarımız, günlük hazırlanan tatlılarımızla keyifli bir mola alanı yaratıyoruz” diyor. El yapımı çikolatalarda kış sezonunda rakılı ve çıtır ballı trüf konuklara sunulmaya başlanacak. Şu anda ise lavantalı konukların en sevdiği alternatiflerden biri. Şeker dükkanı kısmında amaç konuklara her zaman en güzel ürünleri sunabilmek. Bu nedenle sürekli numuneler deneniyor. Ve güncel olarak takibi yapılan ürünlerden en iyileri konuklara sunuluyor. Hazırlanan tatlıların sunulan kahvelerle uyumlu olmasına dikkat ettiklerini söyleyen Özmen, çalışma prensiplerini şöyle anlatıyor: “Aslında bu iki dükkan hem çok bağlantılı ama aynı zamanda o kadar da ayrı. Şeker dükkanına ürün hazırlarken hangi kahvelerle uyumlu olabileceğini düşünüp ona göre malzeme alışverişine çıkıyoruz. Sonra Kaan mutfağa girip ürünleri hazırlıyor.”

The Candy Shop markası başarısını kısa sürede kanıtlayarak önümüzdeki beş yıl içerisinde iki yeni şube hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

www.thecandyshopmoda.com

Yorum Yaz

captcha