Anadolu topraklarının coğrafi zenginliğini ve bereketini mönüsüne taşıyan Kuntra Wine Bar, şarküteri ürünleriyle öne çıkan mönüsü için peynir ve et grubunu yerli üreticilerden özenle seçiyor ve Anadolu topraklarının bereketini yansıtan bir seçki sunuyor.
Anadolu topraklarının bereketi ve üretimin gücüne inanarak yola çıkan Kuntra Wine Bar, geçtiğimiz haziran ayında İzmir Karşıyaka Bostanlı’da kapılarını açtı. Ulaşımın oldukça kolay olduğu mekan, konuklarını Atakent Bergama konutlarının iç bahçesinde, yeşillikler içinde karşılıyor.
Yerel şaraplar ve şarküteri ürünlerinin ağırlıkta olduğu mutfak konseptiyle dikkat çeken Kuntra Wine Bar, bu konseptini önümüzdeki dönemlerde yeni şubeler açarak da büyütmeyi hedefliyor. Bünyesinde More Coffee and Tea, Chai, More Beer and Snacks, Komün gibi markaları mevcut olan grup, farklı konseptlerde pek çok mekana sahip. Yolda öğrendiklerini ekleyerek, katlayarak, yeni markalar, şubeler oluşturmayı görev edinen grup, Kuntra Wine Bar ile bütün misafirlerine şarap ile ilgili doğru bir deneyim yaşatabilmeyi istiyor. Büyük bir zenginliğin parçası olarak daha çok yerelleşmek, daha doğaya, üretime dönük olma felsefesiyle hareket ediyor.
Kısa sürede müdavimlerini yaratan Kuntra Wine Bar, dinamik ve eğlence, hızlı tüketimi seven genç yaş grubundan oturaklı masa seven, sohbet buluşmaları için dışarıda yemek yemeyi tercih eden kitleye, gurme lezzetlere düşkün tadımcılara kadar pek çok misafiri ağırlıyor. İç mimarisinde Naif Tasarım’ın imzası bulunuyor. Mekanın bütünü için Tuğba Hacısüleymanoğlu ve Damla Özdemir de özel tasarım çalışmaları yapmışlar. Mekan şeffaflık anlayışını; şarküteri barı, şarap kavı ve fırının bütünlüğüyle atmosferine yansıtmış. Masa düzeni, kalabalık misafirleri de tek başına bizleri ziyaret edecek misafirler için de pandemi koşullarına uygunluk gözetilerek tasarlanmış.
Mönüsü Anadolu topraklarının bereketini yansıtıyor
Kuntra Wine Bar’ın mönüsünde; şarap, yemek ve şarküteri ürünleri yer alıyor. Şu an için 130 farklı şaraba ev sahipliği yapan mönünün en güçlü yanı, ağırlıklı olarak Türk şarap üreticilerine ve yerel üzümlerden üretilmiş her tarz şaraba yer vermesi. Mönüde; bölgelere göre ayrılmış farklı teruar örnekleri sunuluyor. Kırmızı, beyaz, rose, naturel ve tatlı şaraplarla birlikte kısıtlı sayıda teruar örneği olan ithal şaraplara da yer verilmiş. Kadeh mönüsü de her ay yenileniyor.
Ayrıca kadeh mönüsünde yer alan her şarabı tadım olarak sipariş verme olanağı var. Bu noktada çeşitliliği korumaya özen gösteren mekan, bunun için şarap koruma sistem ve ekipmanları kullanıyor. Mekanda dönemsel olarak farklı üretici ve şarabı tattırabilmek adına genel mönüde yer almayan şaraplara da zaman zaman yer veriliyor.
Kuntra Wine Bar’ın yemek mönüsü, mevsime ve şaraplara eşlik edecek özelliklere göre reçetelendiriliyor. Başlangıçlar dünya mutfağından örnekler taşısa da bütün ürünler yerli üreticilerden alınıyor. Mönüde; burrata, humus, lakerdalı soğuk balık tabağı, somonlu kiş, keçi büş peynirli pancar, ahtapot, kuzu topik, soğuk mayalama ile taze hamur pizzalar, günlük hazırlanan makarnalar, ana yemek bölümünde de kuzu incik, dana kaburga, ördek göğüs eti gibi tatlar yer alıyor. Mevsimsel değişikliklere göre şekil alan mönü, hazır ve donuk gıdalara mahkum bırakmayacak bir sistemle şekillendirilmiş ve yemekler şaraplara uyumlanacak şekilde geliştirilmiş.
Üretim odaklı bir mönü anlayışı var
Şarküteri ürün grubuyla ön plana çıkan Kuntra Wine Bar, peynir ve et grubunu yerli üreticilerden özenle seçiyor ve Anadolu topraklarının bereketini yansıtan bir seçki sunuyor. Mönüsünü hazırlarken Anadolu topraklarının coğrafi zenginliğini kullanıyor. Mönüde rokfor bulunmuyor, ancak gerçek rokfor küfü ile üretilmiş yerel tangazola, brie bulunmasa da erendiz, aşiran gibi yerel üretici peynirleri yer alıyor. Ayrıca geleneksel Türk peynirlerini işleyen bölge üreticilerle de çalışıyorlar. Divle obruk gibi… Et ürünlerinde de aynı anlayış ile hareket ederek, güvenilir üreticilerden dilimlenerek servis edilen hamon tekniği ile işlenmiş bütün kuzu but, kuzu crudo gibi özel ürünler sunuyor.
Kuntra Wine Bar’ın üretim odaklı bir mönü anlayışı var. Mutfağın başında Ürdün’de başladığı hayatına yemek eğitimi alarak İzmir de devam etmeye karar vermiş yetenekli kadın Şef Leen bulunuyor ve genç aşçılardan oluşan bir ekiple çalışıyor. Çok şanslı bir coğrafyada ve Ege’nin kalbindeki bir mekan olarak üretim gücünü Anadolu topraklarının bereketinden alıyor. Bu da tazelik ve işleme gücü olarak mutfağa yansıyor. Ülke şaraplarına çok değer veren mekan, Türk şaraplarının yükselen bir değer olmasının yanı sıra desteklenmesine, tanınmasına ihtiyaç olduğunu düşüncesinden hareket ediyor. Bu yüzden de kadim üzümleri canlandıran, şarabın eski yapım tekniklerini sürdüren, kuşaklardır şaraba emek veren, bağları yeniden hayata döndüren yüzlerce üretici ile mönülerini oluşturuyor.