42 ülkeden 300 kadın ‘Gıdanın Geleceği’ için Grand Pera’da buluştu

42 ülkeden 300 kadın ‘Gıdanın Geleceği’ için Grand Pera’da buluştu
Her yıl farklı bir ülkede ve yeni bir odak noktasıyla yola çıkan Parabere Forum, bu yıl ‘Gıdanın Geleceği’ temasıyla 1-2 Mart tarihlerinde Beyoğlu’ndaki Grand Pera’da gerçekleştirildi.

Beyoğlu’nda kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası Grand Pera, Türkiye’de ilk kez düzenlenen uluslararası gastronomi etkinliği olan Parabere Forumu’na ev sahipliği yaptı. Her yıl farklı bir ülkede ve yeni bir odak noktasıyla yola çıkan Parabere Forum, bu yıl ‘Gıdanın Geleceği’ temasıyla 1-2 Mart tarihlerinde Beyoğlu’ndaki Grand Pera’da gerçekleştirildi. Beş kıta ve 42 ülkeden yaklaşık 300 kadının katıldığı etkinlikte, şirketlerden çiftliklere, restoranlardan bilim laboratuvarlarına, araştırmacılardan tarihçilere, çiftçilerden ünlü şeflere kadar birçok uluslararası mutfak yeteneği ve üreticisi Grand Pera’da bir araya geldi.

6’ncısı düzenlenen etkinlikte bu yılın teması olan ‘Gıdanın Geleceği’ konusu doğrultusunda başta nüfus artışı ve gıda üretimine etkisi olmak üzere, sürdülebilirlik, tedarik gibi konulara ek olarak geleneksel lezzetlerin gelecekteki şekli de tartışıldı. Gastronomi alanındaki kadın temsilcilerin çoğalması ve fırsat eşitliği değerlerine dayalı bir gelecek vizyonu oluşturulması, kadınların seslerinin duyurulması ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması amacıyla Grand Pera’da Parabere Forum’da güçlerini birleştiren kadınlar, yapılan workshoplarda Türk yemeklerinin mayalanma, pişirilme ve servis gibi süreçlerini de deneyimledi.

“Grand Pera, gerek konumu gerekse de tarihi ile oldukça etkileyici”

Forumun açılış konuşmasını yapan Parabere Forum Başkanı Maria Canabal, “İstanbul sadece dünyanın en büyülü şehri değil, aynı zamanda da kültürler arasında bir köprü ve sentez oluşturuyor. 6’ncısını yaptığımız Parabere Forum kapsamında 42 farklı ülkeden İstanbul’a gelecek katılımcılarımıza muazzam bir şehir olan İstanbul’u tanıtacak olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Parabere Forumu’nun önceki yıllarda Bilbao'daki Guggenheim Müzesi, Bari'deki aristokrat Villa Romanazzi Carducci, Barceona Üniversitesi XIV. Yüzyıl Aula Magna veya Oslo'daki Opera Binası gibi simgesel mekanlarda düzenlendiğini ifade eden Canabal, “Grand Pera hem konumu itibarıyla İstanbul'un en simgesel caddesinde yer alıyor hem de büyüklüğüne ve güzelliğine göre caddenin en dikkat çeken Osmanlı binası olarak göze çarpıyor. Binanın tüm detaylarına baktığımızda ustaca yenilendiğini fark ediyorsunuz. Tüm detaylar göz önünde bulundurulduğunda 42 farklı ülkeden gelecek katılımcılarımızın Grand Pera’nın gerek konumu gerekse de tarihi ruhundan etkileneceğini biliyoruz. Grand Pera ile olan işbirliğimizden oldukça mutluyuz. Ayrıca Grand Pera ekibiyle çalıştığımız süre zarfında da kültür, sanat ve bilgiyi teşvik etmek için ne kadar odaklandıklarını fark etmek olağanüstü bir şeydi” diye konuştu.

Yorum Yaz

 
 
  captcha