BTA, Arzu Kaprol ile anlamlı bir iş birliğine imza attı

BTA, Arzu Kaprol ile anlamlı bir iş birliğine imza attı
Yedi ülkede 14 havalimanında günde 75 binden fazla misafire dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini sunan BTA, İnsan İnovasyon Tasarımcısı Arzu Kaprol ile anlamlı bir iş birliğine imza attı. Kaprol’un hazırladığı koleksiyon yoğun iş temposuna sahip çalışanların konforuna odaklanırken geri dönüştürülmüş malzemelerden yararlanarak çevresel ayak izini azaltıyor.

TAV Havalimanları'nın yiyecek-içecek hizmetleri alanındaki iştiraki BTA’nın 3 bin 500 çalışanının yeni üniformalarını Türkiye’nin dünyaca ünlü insan inovasyon tasarımcısı Arzu Kaprol tasarladı. İnovatif yaklaşımıyla bilinen deneyimli tasarımcı Kaprol, BTA çalışanları için 19 yazlık, 19 kışlık olmak üzere toplam 38 parçadan oluşan bir koleksiyon hazırladı.

BTA İcra Kurulu Başkanı Baha Bülbül, “Kuruluşumuzdan bu yana tüm operasyonlarımızın odağında çalışan mutluluğu yer alıyor. Çalışanlarımızın mutluluğu misafirlerimizin memnuniyetiyle doğrudan orantılı. Havalimanları yedi gün 24 saat çalışan ortak yaşam alanları. Her gün dünyanın dört bir köşesinden gelen yaklaşık 75 bin misafirimize en üst düzeyde hizmet sunuyoruz. Bu yoğun tempo içinde, çalışanlarımızın ihtiyaçları ve beklentileri çok önemli. Moda tasarımı konusunda özgün bir bakışı olan Arzu Kaprol sayesinde bu beklentileri karşılayan, aynı zamanda da marka değerlerimizi yansıtan bir koleksiyon ortaya çıktı. Döngüsel ekonomiye geçiş konusundaki çabalarımızın bir parçası olarak koleksiyonun çevre üzerindeki etkisinin en aza inmesi sağlandı” dedi.

Arzu Kaprol ise, “Üniforma, bir kuruluşun kimliğinin ve kurumsal kültürünün önemli bir parçasıdır. İyi tasarlanmış bir üniforma, profesyonellik, temizlik ve güvenilirlik duygusunu uyandırmasının yanı sıra çalışanların verimliliğini ve müşteri memnuniyetini artırmaya yardımcı olur. BTA'nın farklı restoran zincirlerinin üniforma tasarımını yaparken en önemli yol göstericimiz, markaların kendi kimlikleri ve sorumlu tasarım bilincini sürdürülebilirlik üzerinden düşünerek kurgulamak oldu” dedi.

Kaprol’un hazırladığı koleksiyonun tamamında geri dönüştürülmüş ve GRS (Global Recycled Standard) sertifikalı geri dönüşüme uygun malzemeler kullanıldı.

“Sorumlu üretim ve tüketim” ilkesini benimsiyor

BTA, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan “Sorumlu Üretim ve Tüketim” maddesine yoğunlaşıyor.

Kuruluş bu doğrultuda, BTA genelinde 2022 yılında kullanılan sarf malzeme çeşit sayısını 330’dan 60’a indirdi. Plastik kullanımını düşürerek enerji ve karbon salınımını azalttı.

Cakes&Bakes üretim tesislerinde 200 ton kağıt, karton, plastik ve tenekeyi geri dönüştürerek orman varlıklarının korunmasını destekleyen, yıllık 130 ton fireyi barınaklar ile hayvan yetiştiricilerine bağışlayarak hayvan yemi olarak değerlendirilmesini sağlayan BTA, 2023 yılında 63 ton organik atığı biyogaz tesisine teslim ederek elektrik enerjisi ve kompost yapımına katkıda bulundu.

Farkındalık ve davranış değişikliği yaratmak için şirket içinde eğitim programları düzenleyen BTA, üniversitelerin gastronomi ve mutfak sanatları bölümleriyle birlikte çalışarak bu bilincin sektörde ve toplumda yaygınlaşması adına çalışmalarını sürdürüyor.

Anadolu mutfak kültürünün devamlılığına katkı

Tadında Anadolu markasının tüm operasyon birimlerinde coğrafi işaretli ürünler kullanan BTA, Türkiye turizmini kalkındırma ve tanıtma çalışmalarını kapsayacak şekilde destinasyon yönetimi yapıyor, yeni nesiller ile yabancı misafirlere Anadolu mutfak kültürünün tanıtma misyonuyla yöresel lezzetler sunuyor.

Bu yolla hem ulusal hem de uluslararası platformlarda Türkiye’nin tanıtımı sağlanırken Türk mutfak kültürümüzün devamlılığına katkıda bulunuluyor. Öte yandan BTA, öncelikle Tadında Anadolu ticari reyonunda ve menüsünde kullanılmak üzere yerel-yöresel küçük ve özellikle de kadın üreticileri tedarik portföyüne ekleyerek toplumsal kalkınmayı destekliyor.

Yorum Yaz

 
 
  captcha