Anadolu mutfağının temsilcisi, ödüllü Şef Ömür Akkor’un yarattığı Zennup 1844, İstanbul Boğazı’nın girişinde Kazlıçeşme sahil yolunda Büyükyalı’daki gastronomi, kültür, sanat ve yeni yaşam merkezi Fişekhane’de açıldı.
Anadolu'nun yüzlerce yıllık lezzetlerini sofraya taşıyan Zennup 1844’ün Bursa’dan sonra İstanbul’daki ilk adresi, Büyükyalı Fişekhane oldu.
Şef Ömür Akkor’un Osmanlı ve Türk mutfağına olan tutkusuyla, Anadolu yemek kültürünün izinden giderek yarattığı Zennup 1844; mönüsü, lezzetleri ve kendine has konsepti ile Büyükyalı Fişekhane’deki yeni adresinde, lezzet ve keyif vermeye devam ediyor. Şef Ömür Akkor’un, Türkiye’nin sayılı ekmek ustalarından biri olan Şevki Dilmaç ve Cüneyt Aksoy’la birlikte çıktıkları bu yola, Mehmet Bozdağ da katıldı.
İsmini Şef Ömür Akkor’un babaannesi Zennup Hanım’dan, 1844’ü ise ilk Türkçe yemek kitabı “Melceü’t-Tabbahin”in yazılma tarihinden alan Zennup 1844’ün lezzet sırrı, Osmanlı ve Türk yemek kültüründe saklı. Restoranın mutfağından çıkan her tabak, asırlık geleneksel orijinal tariflere sadık kalarak hazırlanıyor.
Yerel ürün ve üreticiye önem veren Zennup 1844, Anadolu’nun 45 farklı şehrinden, doğrudan yerel üreticiden temin edilen ürünleri ile misafirlerine gerçek Anadolu lezzet deneyimi yaşatıyor.
Zennup 1844’ün mönüsü ise Şef Ömür Akkor ve Zennup 1844 şubelerinin mutfak koordinatör Şefi Alper Tuğrul Ünlütürk’e ait. Zennup 1844’ün Kars ve Şanlıurfa'daki tarlalarında yetişen özel buğdayı ve 150 yıllık ekşi mayaları ile hazırlanan ekmekleri ve çok özel Anadolu lezzetleri dikkat çekiyor. Türk Mutfağı'na ait geleneksel lezzetler, yıllık el yapımı çini koleksiyon tabaklarda sunuluyor.
Happena, Ankara Tava, Küşlemeli Ali Nazik, Halep Vişne Kebabı, Lorlu Havuç Salatası, Mersin Patatesi ve Mücver gibi tatlar mekanın en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Zennup 1844 mönüsünde; 200 yıllık anneanne tarifi Rize Un Helvası, imza tarif Cennet Çamuru ve Osmanlı Mutfağı'nın özel lezzeti Helva-i Hakani ilgi gören tatlılar arasında.
Zennup 1844, mönüsüyle olduğu kadar dekorasyon detaylarıyla da dikkat çekiyor. Restoran, dünyada sayılı birkaç restoranda hayata geçirilen gelişmiş mutfak konsepti olan Japonların uyguladığı "5s sistemi ve Yalın Üretim Teknikleri”ni kullanıyor. Yüksek tavanı, yüzyıllık ahşap çatı detayları, duvar boyunca yükselen binlerce yıllık yemek kitaplarından oluşan kütüphanesi, tavandan sarkan bitkileri ise öne çıkan diğer detaylar arasında yer alıyor.
Fikret Otyam, Nusret Orçan gibi Türk ve Anadolu tarihine iz bırakan farklı sanatçıların tabloları ile süslenen restoranın duvarları ise yılda birkaç kez farkı sanatçıların işleri ile donatılacak. Zennup 1844, öğle ve akşam yemekleri ile haftanın 7 günü hizmet veriyor.