02 Nisan 2025, Çarşamba

Bey Konağı Gaziantep’in otantik ruhunu deneyimleme imkanı sunuyor

Bey Konağı Gaziantep’in otantik ruhunu deneyimleme imkanı sunuyor
Tarihi 1800’lü yıllara dayanan adeta müze tadında bir ambiyansa sahip Bey Konağı, konuklarına otantik bir konaklama deneyimi vaat ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olarak hayata geçen Bey Konağı’nın sunduğu yöresel Gaziantep kahvaltısı da konuklardan tam not alıyor.

Hem gastronomisi hem de tarihi alanlarıyla dikkatleri üzerine çeken Gaziantep, yıl içinde hem yurt içinden hem yurt dışından binlerce turist ağırlıyor. Yolu Gaziantep’e düşenler için Bey Konağı, şehrin tarihi dokunusunu hissedebileceğiniz konaklama deneyimi sunmasıyla tercih edilirliğini arttırıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olarak hayata geçirilen Bey Konağı’nın tarihi çok eskilere dayanıyor. Yapılış tarihi 1886 yılı olan bu konak, eskiden kilise olarak hizmet veren Kurtuluş Camii’nin hemen yanıbaşında yer alıyor. Bir dönem kilisede çalışan din adamlarının kullandığı rivayet edilen konak, sonraları Gaziantep’in ileri gelen ailelerinin evi olmuş. Ardından ise modernleşen şehrin yapıları arasında bir süre sessizce beklemiş. Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle tarihi yapısı korunularak restore edilerek tekrar hayata kazandırılmış. Bu nedenle de içerisinde konağın yapısını bozacak teknolojik bir unsur bulunmuyor.

Misafirlerine eski zamanları yaşatıyor

Şehrin ve modernitenin gürültüsüne kısa bir ara vermek isteyenlerin uğrak noktası olan Bey Konağı, yoğunlukla yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Yüksek duvarlarla çevrili avlusuna girdiğiniz an itibariyle eski zamanları yaşatmaya başlayan bu otelde toplamda dokuz oda bulunuyor. Otelde üç suit ve altı standart odada yaklaşık 20 kişilik yatak kapasitesiyle hizmet veriliyor. Ayrıca çok amaçlı kullanılan 80 kişilik bir avlu alanı ve 25 kişiyi ağırlayabilen bir kapalı lobi alanı da mevcut.

Yöresel kahvaltısıyla ön plana çıkıyor

Bey Konağı bünyesinde küçük bir mutfak organizasyonu bulunuyor. Bu nedenle hem tarihi dokuya zarar vermemek hem de yöresellik iddiasını korumak adına sadece kahvaltı menüsü mevcut. Yöresel bir deneyim sunan kahvaltı menüsünde üç çeşit peynir, iki çeşit zeytin, üç çeşit reçel, kahvaltılık zahter ve tereyağı gibi bölgenin özel lezzetleri yer alıyor.

www.gaziantepbeykonagi.com

Yorum Yaz

captcha