Yeni nesil fırıncılık kültürünü Türkiye’ye taşıyan Bay Bread, stratejik lokasyonlarda açtığı satış noktaları ile hızla büyürken, deneyimli kadrosu ile marka kimliğini en iyi şekilde yansıtarak "Yeni Nesil Fırıncılık" konseptini hayata geçiriyor.
Her geçen gün artan nüfusa sağlıklı, güvenilir ve ulaşılabilir hizmet sunma hedefiyle farkındalık yaratmak ve yatırımına hızlı geri dönüş almak isteyenler, fırıncılıkta buluşuyor. Yeni nesil fırıncılık kültürünü Türkiye’ye taşıyan Bay Bread, stratejik lokasyonlarda açtığı satış noktaları ile hızla büyürken, deneyimli kadrosu ile marka kimliğini en iyi şekilde yansıtarak "Yeni Nesil Fırıncılık" konseptini hayata geçiriyor. Üretim fabrikasını 2015 yılında İstanbul’da kuran Bay Bread, ürünlerini son teknolojiyi kullanarak, gıda mevzuatına ve yüksek kalite kontrol standartlarına uygun hijyenik koşullarda üretiyor.
Unlu mamullerin ticari büyüklüğü 50 milyar Dolar
Bay Bread CEO’su Serdar Yalçınkaya markanın kuruluş öyküsüyle ilgili şunları anlatıyor: “Büyüklerimin ve sektördeki iş ortaklarımın unlu mamul sektöründe yaşadığı zorlukları çok dikkatle inceledim, dünyadaki ekmekçilik ve unlu mamul sektörünün nasıl gelişim gösterdiği konusunda datespitlerim oldu. Türkiye’deki geleneksel fırıncılık metotlarının değişen insan taleplerine karşılık doğru çözümler üretmediğini tespit ettim. Bu tespitler neticesinde fırıncılığa yeni bir bakış açıcı katabilmek adına Bay Bread fikri oluştu. Bay Bread bir fırıncılık modelidir. Fırın makineleri sektörlerine uzun yıllardır hizmet veriyoruz. Amacımız, sektöre teknoloji üretmek. Bunu gerek makine ekipmanlarımızla, gerek iş modelimizle, gerekse kullandığımız teknolojiyle üstlendiğimiz bir mesleki sorumluluk olarak görüyorum. Mesleğimizin ne kadar önemli ve kutsal bir meslek olduğunu pandemi döneminde gördük. Tüm meslek grupları ve sektörler kapalıyken fırıncılık, sağlık sektörü ve haber alma sektörü ön plana açıktı. Sokağa çıkma yasaklarında da normal zamanlarda da ekmek üretimi hep devam etti. Ekmek toplumumuzun temel gıda maddesi olmaya devam ediyor. Türkiye’de ekmek, unlu mamuller ve pasta sektörünün ticari büyüklüğü yaklaşık 50 milyar dolar. Bu rakam Türkiye'nin yıllık enerji ithalatıyla yaklaşık aynı büyüklüktedir. Pandemi döneminde ürettiğimiz ürünleri evlere sokma fikrini düşündüğümüz zaman hiç zaman kaybetmeden tüm dijital kanallarda duyuru yaptık. Mart 2020'de çok kayda değer olmayan bir harcama yaparak yeni geliştirdiğimiz paketlenmiş ürün mönümüzün İstanbul’da 300 bin kişi tarafından algılanmasını sağladık. O kadar önemli bir değişim ki bizim için. Bu bizi heyecanlandırıyor.”
“Fırıncılığı dijitale adapte eden ilk firmayız”
Perakende sektörünün dinamikleri değişiyor ve gelişiyor. Bunların en önemlisi dijital ve e-ticaret sektörü. Dünyada perakende sektörü her gün daha çok dijitalleşiyor. Sipariş verip adreslerine teslim istiyorlar. “Bay Bread ile ulaştığımız teknoloji neticesinde odaklandığımız “evde fırın” ve “işte fırın” projeleri de dijitalleşen perakende sektörüne ekmek ve unlu mamul sektörünün uyumlandırılmasını tarif ediyor” diyen Yalçınkaya, sözlerine şöyle devam ediyor: “Biz artık insanların evlerinde her daim sıcak ekmek ve unlu mamul çeşitlerine ulaşabilmeleri için ürünlerimizi paketlenmiş bir şekilde onların sipariş verebileceği dijital kanallardan ve sipariş hattımızdan sipariş vermelerini sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyoruz. Bizim ve dünyanın değişen teknoloji dinamiği, dijital olma ve dijital kullanımın artması konusuna Türkiye’de ilk defa fırıncılığı adapte eden marka olduğumuz için de çok memnunuz ve gururluyuz. Sadece pişmiş ürünlerin teslimatı değil, müşterinin evinde sıcak ürüne ulaşması için Bay Bread’in geliştirmiş olduğu evlerde pişirilebilecek ürünlerin evlere teslim konusu değişimdir, unlu mamul sektörü için de çok önemlidir.”