Her lezzet için ayrı bir un çeşidi

Her lezzet için ayrı bir un çeşidi
Özmen Un’un zanaatkârlık geleneğiyle şekillendirdiği unları, Endüstri 4.0 teknolojisinin sağladığı imkanlar sayesinde, insan eli değmeden üretiliyor ve Anadolu’nun zengin tahıl mirasını geleceğe taşıyor. 100’ün üzerinde un çeşidi bulunan marka, kuruma ve kişiye özel unlar da üretebiliyor.

Temelleri yarım asra dayanan Özmen Un, ‘karanlık değirmeni’nde ürettiği 100’ün üzerinde un çeşidiyle üst kalite hizmet veriyor. İç piyasa markaları arasında ön sıralarda yer alan şirket, 40’ın üzerinde ülkeye de ihracat yapıyor.

Özmen Un’un hemen her lezzet için özel unu bulunuyor. Geleceğin ununu Endüstri 4.0 teknolojisi ile insan eli değmeden üreten marka, sahip olduğu karıştırma teknolojileriyle buğday aşamasında değil, un aşamasında karışımlar yapıyor. Böylelikle kullanım amacına, kuruma ve kişiye özel unlar üretebiliyor.

Özellikle baklavacılar için özel olarak ürettikleri Zivago ve Antep Unu ile gastronomi sektöründe çok beğeniliyor. Ayrıca, Dorata Makarna Unu, Glosa Kruvasan Unu, Renata Pizzalık Un, Mozaik Pastalık Böreklik Un ve diğer un çeşitleriyle de her sofrada yerini baş köşede alıyor.

Milyonlarca dolarlık yatırımlar

Son beş yılı büyük yatırımlarla geçiren Özmen Un, 2016 yılında 7 milyon dolarlık yatırımla 55 bin ton kapasiteli Lisanslı Depoculuk şirketini ve 2 milyon milyon değerinde yatırımla Gaziantep’in 550 yıllık en eski hanı olan Hışvahan Han, Lokanta, Dükkan yatırımını gerçekleştirdi.

2017 yılında 18 milyon dolar yatırımla, Türkiye’nin ilk karanlık değirmeninde, Gaziantep’te üretime başladı.

2022 yılında da, Gaziantep’in en kıymetli un markalarından biri olan ve ürettiği niş ürünlerle tanınan ‘Yeni Un’ markasını ve tesisini satın aldı. Yine 2022 yılında 2 milyon dolarlık yatırımla ilk GES projesini devreye soktu.

2023 yılında ise 3 milyon doların üzerinde bir yatırımla yeni ‘artisan bakery’ markası olan FIRIN’O’yu iki şube ile Gaziantep’de hayata geçirdi. 2024 yılında ise GES konusunda 8.5 megawatt’lık bir yatırım daha devreye girdi.

Boyozdan, kadayıfa...

İzmir’in boyozu için ayrı, Diyarbakır’ın kadayıfı için ayrı, Kayseri’nin mantısı için ayrı un üreten Özmen Un, sadece Türk Mutfağı’na ve zanaatkarlarına ait ürünler için değil, kruvasan, pizza, ekşi mayalılar, bagetler, makaronlar gibi dünya mutfağının farklı lezzetleri için de özel unlar üretiyor.

Dünyadan tam not

İç pazarda, dinamik şekilde büyüyen ve üretim kapasitelerini zorlayan marka, Avrupa’nın en modern, sayılı tesislerinden biri konumuna ulaştı ve dünyanın en saygın gıda güvenliği denetleme kurumları tarafından denetlenerek en yüksek skorları almayı başardı. Buğdaylarının her tanesini, değirmene girmeden önce peeling teknolojisi ile bütün yabancı maddelerden ve olası tüm zirai atıklardan arındıran olası tüm zirai atıklardan arındıran Özmen Un, böylelikle yüksek sağlık değerleriyle üretim yapabiliyor.

Özmen Un, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, AB ülkeleri ve Körfez ülkeleri de dahil olmak üzere, 40’ın üzerinde ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor.

Tatlı Buluşmalar

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan ustalarla birlikte Anadolu’nun eşsiz tahıl mirasını geleceğe taşımak ve Özmen Un’un değerlerini anlatmak için son 4 yıldır şehir şehir dolaşarak “Tatlı Buluşmalar” toplantıları düzenliyor.

İlk organizasyonu Gaziantep’te gerçekleştirdikten sonra Ankara, Tarsus, Kayseri, Diyarbakır, İstanbul ve Samsun’da ustalarla buluşmaya devam eden marka, bu yıl Tatlı Buluşmalar serisine geçtiğimiz eylül ayında Erbil’de başladı.

www.ozmenun.com

Yorum Yaz

captcha