Six Senses Kaplankaya, Bodrum'un yerel üreticilerini Desteklediği “SlowFood ile Topraktran Çatala” Projesini Büyütüyor!

Six Senses Kaplankaya, Bodrum'un yerel üreticilerini Desteklediği “SlowFood ile Topraktran Çatala” Projesini Büyütüyor!
Six Senses Kaplankaya, Eat with Six Senses felsefesi ışığında Bodrum’da yerel ve etik üretime destek veriyor. Bodrum Slow Food destekleriyle Lokal çiftlikler tarafından üretilen ürünlerin kullanıldığı özel bir menü yaratan Executive Chef Özgür Bozgurt ve yetenekli mutfak ekibi ile Bodrum’lu üreticileri ve yerel lezzetleri uluslararası misafirlerle buluşturuyor.

Six Senses Kaplankaya, Eat with Six Senses ve sürdürülebilirilik felsefesi ışığında, Bodrum’lu yerel çiftliklerle işbirliklerini içeren “Slowfood ile Topraktan Çatala” projesini hayata geçiriyor. Doğal ve sağlıklı beslenmeyi ön plana alan Eat With Six Senses anlayışı çerçevesinde Bodrum’lu yerel üreticilerle işbirliği yapılarak hazırlanan menü uluslararası misafirlerin beğenisine sunuluyor. Bodrum’un yerel lezzetleri ve çiftliklerini desteklemeyi amaçlayan proje çerçevesinde yaratılan özel menüde yöreye has lezzetler ön plana çıkıyor.

Deneyimli ve yetenekli Executive Chef Özgür Bozgurt ve Yiyecek İçecek Direktör Yardımcısı Mehmet Gazezoğlu’nun vizyonuyla hazırlanan menü için Çiftlik Günlükleri, Deniz Kurtsan’in çiftliği, Mor Salkım, 341R çiftliği ve Sinan Bey çiftliği ile işbirliği gerçekleştiriliyor. Çiftlik Günlükleri, keçi sütünden peynir, dondurma gibi ürünleri katkısız ve çevreye duyarlı bir bilinçle üreterek hayvan refahına ve mutluluğuna odaklanırken, Sinan ve Sylvia Sarpkan tarafından kurulan ve yönetilen Sinan Bey Çiftliği ise Saanen keçileri ve Montafon inekleri yetiştirerek,butik rekoltede inek ve keçi peyniri üretiyor.341R çiftliği,tek bahçe niteliğindeki arazisinden elde edilen ve Türkiye'nin tek coğrafi işaretli zeytini olan "Milas Memecik"den elde edilen 341R Zeytinyağı üretiyor.

Bölgeye ait peynir çeşitleri, yerel çiftliklerden alınan keçi sütü ile üretilen dondurma, ve Ege mezeleri menüde dikkat çekerken, Six Senses Kaplankaya proje kapsamında yerel ve sürdürülebilir tarım ve hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Projenin henüz başlangıç aşamasında olduğunu kaydeden Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği Sözcüsü Deniz Kurtsan; “Six Senses Kaplankaya ekibi ile bir ilki gerçekleştirdik. Slow Food’un iyi, temiz adil gıda felsefesini takip eden yerel üreticilerini birlikte seçerek otelin konuklarına gerçek gıdayı ulaştırdık. Günden güne gelişen bu proje kapsamında ”yerel üret, yerel tüket” diyerek, Milas ve Bodrum çiftçilerine destek olan Six Senses yöneticilerine teşekkürlerimizi sunar, diğer turizm işletmelerine de örnek olmasını dileriz.”açıklamasında bulundu.

Six Senses Kaplankaya, doğal ve taze malzemelerle beslenme felsefesini, yerleşkesi içerisinde yer alan organik bahçesinde, 30’un üzerinde meyve, sebze ve baharatı yetiştirdiği tarım faaliyetleri ile sürdürüyor. kendi Sürdürülebilir ve temiz gıdanın mümkün olduğuna inanan Six Senses, uluslararası otellerinde olduğu gibi, bodrum’da da yerel üreticileri desteklemeyi ve bölgeye has lezzetleri çiftlikten masaya misafirlerine sunmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

captcha